Jeugdbrandweer Waddinxveen

Vind je de brandweer leuk en hou je van samenwerken? Bij de jeugdbrandweer leer je de basis van het brandweervak. Een super gave hobby en een mooi opstapje voor als je later bij de brandweer wil. Ons jeugdbrandweerkorps wordt opgericht in 2021 met een groep jongens en meiden van 12 tot 15 jaar. We zijn nog op zoek naar leden, geef je dus snel op.

 

Lid worden

Je kan lid worden als je binnen de gemeente Waddinxveen woont. Woon je in één van de omliggende plaatsen zonder jeugdbrandweerkorps? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Voor de nieuwe leden wordt een oefenavond gepland waar je hoort en ziet wat de jeugdbrandweer inhoudt.

 

Oefenavonden

Iedere week is er een oefenavonden. Je leert daar alles over het blussen van branden. Dit leren we in theorie en we oefenen in praktijk met de materialen van de brandweerauto van de post! Na de oefening is er natuurlijk tijd om even na te praten en samen een glas fris te drinken. De vriendschap met de andere jongens en meisjes is natuurlijk net zo belangrijk als het leren blussen. 

 

Wedstrijden en examens

Als jij en de andere jeugdbrandweerleden voldoende geleerd hebben, kan het team ook meedoen aan wedstrijden.

Tijdens een wedstrijd kom je samen met jouw ploeg ter plaatse bij een brand. Deze is in scène gezet. Je bestrijdt deze samen volgens de regels van de brandweer. Naast wedstrijden, doe je ook twee keer een examen. Hierbij wordt jouw kennis en kunde op de proef gesteld.

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze jeugdbrandweer?

Stuur dan een e-mail naar het volgende adres:

jeugd@brandweerwaddinxveen.nl